Inghetata marmorata cu afine

de papabundetot in Dulciuri, 27 Iul 2013 | 2368 vizualizari

 

Citeam zilele trecute ca este o diferenta intre inghetata si gelato,specialitate italiana,si bineanteles ca eu nu cred pana nu vad :) asa ca am tot cautat o reteta de Gelato dar…Google asta nu m-a ajutat cu nimic pentru ca tot ce am gasit cu titlu de Reteta Gelato,nu avea nici o legatura cu ceea ce eu citisem ca ar trebui sa fie Gelato,asa ca…cel putin pentru moment am renuntat la idee si am trecut la noi experimente.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 ml lapte condensat (partial degresat)
  • zahar (aproximativ 150-200 gr,nu am masurat0
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 500 gr afine
  • 5-6 mere mici pe care le-am ras pentru a obtine suc
  • 70-100 ml suc de mere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata marmorata cu afine:

Am inceput prin a curata si da pe razatoare merele pentru ca aveam nevoie de suc de mere.sucul de mere astfel obtinut,impreuna cu merele rase si afinele le-am pus la foc si le-am lasat sa fiarba 2-3 minute,apoi am adaugat zaharul tos si cel vanilat si am mai last 2-3 minute la foc pana cand zaharul s-a topit si sosul de fructe s-a ingrosat putin. Am luat intre timp un blender si l-am introdus in vas pentru a obtine un piure fin din fructele mele. Dupa ce am stins focul si piureul de fructe s-a mai racit,l-am trecut printr-o strecuratoare fina pentru a elimina samburii si alte componente ale fructelor care mi-ar fi impiedicat inghetata sa fie extrem de fina 

Separat intr-un castron am batut frisca pana cand s-a intarit,am adaugat apoi peste ea si laptele condensat si am batut din nou,iar apoi am pus in cateva vase cu capac pentru congelator amestecul de frisca cu lapte condensat si piure-ul de fructe care intre timp s-a racit.Am amestecat doar odata pentru ca aspectul final sa fie unul marmorat 

Am dat apoi vasele la congelator pentru cateva ore.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata marmorata cu afine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

- Andreea - 1

27.07.2013, 22:51

Numai buna sa ne racorim putin

alilianaa 1

28.07.2013, 08:54

ce buna e pe caldura asta..

Krystyan Trendy 1

09.01.2014, 07:59

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu mascarpone si fructe de padure